Eyeliner

Det här med att få till en fin eyeliner kan vara ett helvete om man som jag är lite ostadig eller skakig på handen. Efter en hel del träning känner jag att det går mycket bättre att få till min eyeliner, och framförallt har jag lyckats lista ut hur jag får till en fin eyeliner vinge. Jag är absolut inte utbildad utan detta är bara sånt som jag önskar någon hade visat mig när jag var ny inom smink då det har hjälpt mig jättemycket! Självklart gör man det som är enklast för en själv, detta är bara tips!

Först vill jag börja med en liten bild med förklaringar på olika eyelinertermer jag kommer använda:

Gul - Vattenlinjen(Eng: Waterline), väldigt vanligt att man lägger eyeliner här.
Blå - Övre fransraden(Eng: Upper lashline), även här är det vanligt att lägga eyeliner.
Rosa - Tightline, under fransarna ligger det något som vi sminknördar kallar för tightline. Det är som en övre vattenlinje. Det kan vara lite överkurs(Och väldigt obehagligt om du har kontaktlinser) men många applicerar kajal här när dom gör en sotig look.
Grön - Eyelinervinge (Eng: Eyelinerwing).

Det finns olika typer av produkter som man kan använda till eyeliner:

Kajal - Det som är enklast att använda om man vill applicera på vattenlinjen. Om du vill applicera en kajal som eyeliner på övre fransraden, ta det långsamt och applicera med korta små drag(Mycket lättare än att försöka göra en hel linje på hela fransraden, och det gör det lättare att fixa misstag). Börja i mitten eller yttre delen av ögat, använd en mer krämig kajal så det blir lättare att jobba med.

Krämeyeliner - En krämig eyeliner som du applicerar med pensel(Men man kan med fördel doppa en kajalpenna i sin kräm eyeliner och applicera med pennan om man är mer van vid det). Detta är den sorts eyeliner som jag föredrar då jag personligen känner att jag får mer kontroll om jag använder en pensel. Antingen så kan du använda en snedskuren platt pensel, en spetsig liten borste eller en platt hård borste. Möjligheterna är oändliga och det gäller att hitta den borste som passar en bäst! Jag kör med en liten spetsig borste (Som ser ut som nummer 3 eller 5 nedan) och E.L.F's Cream Eyeliner i svart.


Bilder från: E.L.F, Makeupstore, Face & Sephora

Flytande eyeliner - En flytande eyeliner som ger ett väldigt dramatiskt och definierat resultat. Jag är personligen väldigt osäker när det kommer till flytande eyeliner, jag tycker det kommer för mycket produkt och att det är svårt att applicera. Jag anser att detta är något för dom som är lite stadigare på handen och som har provat detta med eyeliner förut, men med övning går allt! H&M har en bra och billig flytande eyeliner.

Gel eyeliner - En produkt som är relativt ny och som appliceras på samma sätt som en krämeyeliner men som (Som namnet antyder) har en mer geleaktig konsistens.

Så hur får man till vingen, tightlinen eller eyelinern?

Här kommer några enkla tips:
- Ett enkelt sätt att få färg på din tightline är faktiskt att lägga ett flödigt lager kajal på vattenlinjen, och sedan direkt stänga ögat riktigt hårt och hålla det stängt i ungefär 10 sekunder. Detta gör att den färg du lagt på vattenlinjen överförs till din tightline, och du slipper peta i ögat med en penna eller borste. Lägg ett till lager kajal för att fylla i den färg som överförts!

- Det brukar bli enklare att applicera eyeliner om du har möjlighet att sätta en spegel på ett bord och titta neråt så ögat bara är halvöppet. Applicera med korta drag!

- Ha tops i närheten, alla gör vi misstag och tops är bra att använda för att rätta till en sned linje eller en vinge på vift!

- För att få till en eyelinervinge :
Lägg en eyeliner på dina ögon som vanligt.  Detta är lite svårt att förklara så jag har en bild här som kanske hjälper lite. Den rosa cirkeln är där den övre fransraden slutar. Det är här du vill börja med din eyelinervinge. Rikta linjen upp mot där ditt bryn ungefär slutar(Gul linje), detta brukar vara en bra riktlinje för dom flesta. Sedan förbinder du din eyeliner (Den aquablå linjen) med resten av din eyeliner och fyller i vingen! Detta är det som jag personligen tycker blir lättast. Även här är små korta drag det bästa!

Kommentarer:

1 Josephine:

Bra tips! :)

2 Idaahlsen:

hej !



allt bra ? :D

3 Mona:

tjena vad gör du då?

4 Anonym:

Nice blogg du har!! =)

Kommentera här: